CINEMATOPHOBIA

Liaupsės ir kritikos strėlės kinui.

rainbow

Išvarymas | The Conjuring

Apie filmą:

Žanras: siaubo
Metai: 2013
Trukmė: 112 min
Režisierius: James Wan
Vaidina: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor
IMDb vertinimas: 7,5 (Labai gerai)
Mano vertinimas: 8 (Neblogai, man patiko)
Ar žinojote, kad šis filmas gavo vadinamąjį R rating (daugmaž kaip 
N-18), nors jame nėra nei nuogybių, nei intymių santykių, rūkymo ar 
didelio smurto? Šis įvertinimas skirtas tiesiog dėl filmo baisumo!


Išvarymas

Apžvalga:

 

Nesu žmogus, bijąs siaubo filmų ar aplamai juos ypač mėgstantis, bet kuo mane sudomino šis filmas – IMDb įvertinimas. Kaip siaubo filmui, jis ganėtinai aukštas. Štai todėl ir paskyriau vakarą šio filmo peržiūrai. Nelikau nusivylusi – kaip tik eiti miegoti buvo jaukiai šiurpu, o ir pačio filmo metu buvo baisu net dirstelėti į kokią tamsesnę kambario kertelę (gal suveikė prieblanda kambaryje, kur vyksta peržiūra efektas).

 

 

SCENARIJUS // Tikriausiai sunku surasti siaubo filmą, kurio kūrėjai sugebėtų apsieiti be visiems atsibodusių ir nuspėjamų detalių. Žinoma, dvasios – tinkamas objektas pašiurpinti žiūrovui, o atokus, apleistas namelis miške irgi seniai patvirtintas būdas. Ačiū Dievui, šiame filme bent jau sumąstytas paaiškinimas, kodėl ta šeima negalėjo išsikraustyti lauk iš to namelio (nes jų vietoje aš jau pirmą vakarą būčiau atsisakiusi čia nakvoti). Vis dėlto yra ir originalesnių pasirinkimų. Pavyzdžiui, remiamasi tikrais įvykiais, o filmo pradžioje netgi vystosi dvi atskiros siužetinės linijos ir reikia šiek tiek įjungti smegeninę, kad jas sugaudytum. Galiu pasirodyti nusiteikusi labai kritiškai, bet aš nesu. Visi banalūs pasirinkimai filme pakeisti pakankamai vykusiai, kad sena sriuba dvelktų šviežios kvapu. // VERTINU 8.

 

 

ERDVĖ, EFEKTAI // Kaip ir minėjau: kad ir kokios nuvalkiotos būtų filmo dekoracijos, jos išdėliotos skoningai ir tinkamai. Įtampa ir siaubas keliami pamažu, rūpestingai, suderinant tradiciškai antikvarinius baldus su prieblanda, parenkant baisoką muziką ir keletą šiurpių žaisliukų. // VERTINU 8.

 

 

VAIDYBA, PERSONAŽAI // Nepaisant ganėtinai įprastinių siaubo filmų charakterių ir keleto neįdomių personažiukų, užgimstančių filmo viduryje, aktoriai savo darbą atliko puikiai. Ir grimuotojai, žinoma. Tiesiog negaliu nepagirti jų darbo. // VERTINU 9.

 

 

MINTIS, IDĖJA // Filmas nėra ypatingai intelektualus, nors jo, pavadinkim, IQ aukštesnis, nei daugelio bendražygių. Sukrapštytina ta mintis, kad bet kokią tamsą savyje gali nugalėti prisiminęs, kad vis dėlto tu turi daugiau, nei manai. Ir to nevalia pamiršti. Kaip saldu. // VERTINU 7.

 

 

SUSUMAVUS IR APSKAIČIAVUS // Filmo kūrėjai nelabai drįsto žengti į nepramintus takus ir tiesiog kiek apravėjo jau esančius, giliai išmindžiotus kelius. Ir, nepaisant mano aiškiaregiškos dovanos – o iš tiesų ne vienos ir ne dviejų nuspėjamų detalių – filmas buvo baisus. Jis tikrai buvo baisus, ir kokiam bjauriam penktadieniui ar savaitgalio vakarui išsirinkę šį filmą pasigailėti neturėtumėte.


 

 

BENDRAS VERTINIMAS: 8

Tags:

3 Responses to “Išvarymas | The Conjuring”

  1. spalio 23rd, 2016 at 15:21

    lavos roplys says:

    Kada parašysi naują apžvalgą?Ar gali pasiūlyti panašių filmų?

  2. spalio 23rd, 2016 at 16:28

    Emilija says:

    Nauja apžvalga po 2-3 dienų. Pati nesu siaubo filmų mėgėja, bet gali pabandyti pažiūrėti antrą „Išvarymo“ dalį, „The Babadook“ arba „Annabelle“

  3. spalio 23rd, 2016 at 18:40

    lavos roplys says:

    Ačiū , mano ropliškas smegenis labai veža siaubo filmai…

Leave a Reply